Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър БНТНесигурността и стреса от епидемията в

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър БНТНесигурността и стреса от епидемията в
Коментари Харесай

СЗО в България: Мъжете се опитват да разредят стреса от епидемията с алкохол и имаме вече 17 убити жени

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Българска национална телевизия

Несигурността и напрежението от епидемията в България кара мъжете да разреждат стреса с алкохол, а дамите да прибягват до медикаменти, които не са им предписани от доктор. Това заяви в ефира на бТВ представителят на СЗО в България доцент Михаил Околийски.

Липсата на излаз, стеснения мироглед води до повишен алкохол, което пък води до нараснали равнища на експанзия и към този момент имаме към 17 дами, убити от сътрудниците си от началото на пандемията в България. Имаме доста огромен гърмеж на сигнали за домашно принуждение и това нещо е вследствие на тази неустановеност на хората, уточни той.

Според него е добре, че държавното управление е приело нова стратегия за битка с домашното принуждение, която СЗО поддържа. 

В България имаме обичайно високи равнища на банкет на алкохол и при двата пола, само че в границите на тази зараза използването му се ускори още повече. Което пък демонстрира неналичието на схващане на това, че има и други способи за справяне със напрежението, уточни Околийски.

Опитваме се от СЗО да преговаряме със здравното министерство да разкрие спомагателни услуги за консултиране по психологично здраве, Проблемът още веднъж е, че Здравната каса заплаща единствено психиатрични услуги, а не и психотерапевтични, добави той.

Добре е да се понижи цената на PCR тестванията за хората, тъй като съгласно СЗО  тактиката за битка с пандемията е всеобщото тестване и изолираност на хората, които са инфектирани. Мерките би трябвало да се съблюдават. Няма смисъл да се стягат някакви ограничения, които не се съблюдават. аз нямам наблюдаване да се съблюдават съответно, счита Околийски. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР